maanantai 3. huhtikuuta 2017

Lämpimän sään lapaset

Vuorossa lisää lapasia. Nämä tein poikaystävälleni, kun ei hänellä ollut kuin sellaiset todella paksut fleecevuoriset lapaset. Nyt on sitten lapaset, joita käyttää, kun ei ole 20 astetta pakkasta.Prisma on näemmä pikku hiljaa parantanut lankavalikoimaansa ja sieltä löysinkin sopivaa lankaa tätä projektia varten: Schachenmayrin Bravo Coloria.

Näitä(kin) piti purkaa aluksi pari kertaa, kun meinasi koko ajan tulla liian isot. Innostuin noita aiempia lapasia tehdessä neulomaan kolmella puikolla, joten nämäkin on tehty niin (4,0 mm:n puikot). Aluksi silmukoita on yhteensä 44: 1. puikolla 22 s ja kahdella muulla 11 s. Tein 2o, 2n -joustinneuletta 23 krs. Resorin jälkeen tulee kaksi kerrosta sileää. Toisella sileällä krs:lla lisäsin yhteensä 4 silmukkaa, joten sen jälkeen silmukoita on yhteensä 48 (12 s per puikko).

Tein näihin lapasiin kiilapeukalon seuraavasti: kun 3. puikon lopussa on jäljellä 4 s, otetaan lankalenkki puikolle, neulotaan 2 s, otetaan toinen lankalenkki puikolle ja neulotaan loput 2 s. Näitä lisäyksiä tehdään joka kolmannella krs:lla yhteensä 5 kertaa. Oikean käden lapasessa lisäykset tapahtuvat 2. puikon alussa (neulotaan 2 s, otetaan lankalenkki puikolle, neulotaan 2 s ja otetaan toinen lankalenkki puikolle ja neulotaan puikko sitten normaalisti loppuun). Lisäysten jälkeen tehdään 1 krs sileää. Sen jälkeen neulotaan kiilan alkuun asti, otetaan 14 s apulangalle ja lisätään (luodaan) 2 uutta silmukkaa apulangalle otettujen silmukoiden jälkeen. Sitten jatketaan eteenpäin, kunnes on aika tehdä kärkikavennukset (joka krs:lla 1. ja 3. puikon lopussa kolmanneksi ja toiseksi viimeiset s:t oikein yhteen sekä 1. ja 2. puikon alussa toinen ja kolmas silmukka ylivetokavennuksella yhteen).

Peukaloa varten poimin sivusta 6 silmukkaa, jolloin silmukoita oli yhteensä 20. Toisella ja kolmannella krs:lla kavensin 1. puikon alussa (toinen ja kolmas silmukka) ja 3. puikon lopussa (kolmanneksi ja toiseksi viimeiset silmukat) yhdet silmukat pois, jolloin jäljelle jäi lopulta 16 s. Kun peukaloa oli tehtynä yhteensä 16 krs, aloitin kavennukset (joka krs:lla jokaisen puikon lopussa 1 s:n kavennus).Lankaa meni lopulta piirun verran yli 50g. Lanka on mukavan pehmoista ja sitä oli helppo ja kiva neuloa. Ja lapaset menivät käyttöön eli mission accomplished!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti