lauantai 16. syyskuuta 2017

Neulottu kolmiohuivi

Muiden blogeissa on viime aikoina ollut paljon juttuja isoista ja näyttävistä huiveista. Siitä innostuneena ajattelin tehdä jonkunlaisen huivin itsekin.

Taas pääsin mielipuuhaani eli selailemaan ohjeita. Tuli Googlet, Pinterestit ja Ravelryt taas todella tutuiksi. Löysin niin paljon kaikkia todella hienoja huiveja, mutta ajattelin, että jospa aloittaisin jostain melko simppelistä.

Niinpä päädyin lopulta Pirtin Kehräämön Pirtti-kolmiohuiviin. Lankakorissa oli pitkään pyörinyt äidiltä saatu "jämälankakerä", jossa on mielestäni aivan ihanat värit. Niinpä ajattelin, että käytän langan tähän työhön. Tämähän on siis 100 % villaa, mutta koska se on superwashia, se kutittaa vähän vähemmän kuin tavallinen villalanka, joten tätä pystyy käyttämään kaulan alueella.


Lanka on varsin ohutta (virallisestihan tätä kutsutaan sukkalangaksi, mutta ei sillä ole väliä) ja puikoiksi suositeltiinkin 2-4 mm:n puikkoja, mutta neuloin tämän huivin kuitenkin 5,0 mm:n puikoilla. Aluksi nuo langan värit meni tosi kivasti, mutta mitä leveämpi huivista tuli niin sitä tiiviimmäksi tuo värien vaihtuminen tietenkin meni. Niinpä aloin jostain puolesta välistä alkaen neulomaan sopiviin väleihin lisää sinistä, jotta sain vähän järkevämmän näköistä kuviota. Kaikki Alize-lanka meni mitä kerässä oli jäljellä (86 g) plus 12 g tuota ylimääräistä sinistä lankaa eli yhteensä 98 g.


Pingotusta ei turhaan suositella tekemään, sillä tuo oli vain epämääräinen mytty, kun sain sen pääteltyä. Eli kastelin työn ja pingotin sen nuppineuloilla petauspatjaan ja annoin kuivua siinä. Ja nätisti pitää edelleen muotonsa. Huivista tuli 154 cm leveä, 73 cm korkea aivan kärjestä keskikohtaan ja 100 cm korkea aivan kärjestä kulmaan.


Vielä tämä ei ole ollut kuin pari kertaa käytössä, mutta näin syksyn saapuessa se tulee varmasti kovaan käyttöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti