torstai 7. syyskuuta 2017

Huovutetut tossut

Näiden valmistumisesta on jo aikaa, mutta vihdoin saan ne tänne blogiinkin. Tässä välissä näitä on keretty jo parsimaankin useaan otteeseen. Eli tein huovutetut tossut.





Pitkään pohdin ja suunnittelin, että lähdenkö tähän hommaan ollenkaan, koska varsinkin tossujen huovutus ei kuulostanut aivan helpolta. Pitäisi saada juuri sopivat, ettei purista eikä tipu jalasta.. Mutta päätin sitten yrittää. Kävin Anttilan konkurssimyynnissä pyörimässä ja onnistuin löytämään vielä vähän lankoja. Novita Jokea oli silloin jäljellä ja sitä ostinkin sitten useamman kerän. Silloin en tosin vielä ollut suunnitellut tekeväni mitään, mutta koska halvalla sai niin pitihän sitä lankoja ostaa!

Erilaisia ohjeita selasin vaikka kuinka kauan. Yritin ensin tehdä virkkaamalla, mutta siitä ei tullut yhtään mitään, joten etsin uuden ohjeen ja lopulta tein tossut turvallisesti Novitan ohjeella.

Lankana käytin siis tuota Jokea ja puikkoina 8 mm:n pyörö- ja sukkapuikkoja. Ohje oli aivan älyttömän helppo. Ainoa vaikea paikka oli vasta pesuohjelman valitseminen. Kaikki koneet kun ovat niin erilaisia. Käytin kuitenkin ohjeen mukaista 40 asteen kirjopesuohjelmaa (ei siis mitään pikaohjelmaa) ja hyvät tuli. Tai siis venyttämisen ja repimisen jälkeen hyvät tuli.

On se vaan hämmentävää kuinka paljon tuo villa kutistuu pesussa eli kuinka jättimäiset näistä piti aluksi tehdä. Ja sitten kuinka paljon ne pienenevät pesussa ja kuinka paljon niitä saa sitten venyttää oikeisiin mittoihin. Tein nämä siis poikaystävälleni koossa 42. Tosin tuo koko on hyvin suuntaa antava, koska tosiaan sillä venyttämiselä niistä saa kuitenkin helposti pienemmät tai isommat.



Otinkin huvin vuoksi vähän mittoja ennen ja jälkeen pesun.



Näihin meni pikkuisen yli 100 g lankaa. Ja tosiaan kovalla käytöllä ovat olleet, kun niitä on saanut jo korjaillakin. Sen verran ohutta tuo Joki on, että pohjat kuluvat äkkiä puhki. Ensi kerralla täytyy tehdä paksummasta langasta jos tietää, että tossut tulevat olemaan suunnilleen joka päivä jalassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti