tiistai 3. marraskuuta 2015

Marjainen juustokakkupiirakka

Tuossa kesällä pari ystävääni tuli kylään viikonlopuksi ja sen kunniaksi leivoin tällaisen marjaisen juustokakkupiirakan. Ohje on muistaakseni Yhteishyvä-lehdestä. Ohje on hyvin monivaiheinen, mutta toimiva. Ainoa asia, jota muutin oli vuoka ja sen koko. Tuli ehkä vähän matala, mutta se ei makua haittaa. Tämä oli todella hyvää ja aivan varmasti teen uudelleenkin!


Tässä ohje:

Pohja
  • 150 g digestive-keksejä
  • 100 g voita
Täyte 1
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 150 g pakastemarjoja, esim. vadelmia
  • 1 rkl perunajauhoja
Täyte 2
  • 1 prk (à 150 g) ranskankermaa
  • 3/4 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Murenna keksit hienoksi ja sulata margariini. Sekoita murut rasvaan.
  2. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (n. 26 cm halk.) ja painele seos pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen.
  3. Vatkaa kulhossa tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle. Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot ja ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 30 minuuttia.
  4. Sekoita toisen täytteen ainekset. Levitä seos piirakan päälle. Paista vielä n. 10 minuuttia kunnes pinta jähmettyy.
  5. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti