keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän puuhailuja

Itsenäisyyspäivää tuli taas odotettua kuin kuuta nousevaa. Se on tosiaan perinteisesti tässä taloudessa se suuri askartelu- ja leipomuspäivä.

Aamu alkoi riisipuurolla. Pitää aina tehdä uunissa, koska en omista sellaista kattilaa. Mutta melkein yhtä hyvää puurosta tulee noinkin.


Samalla, kun Tuntematon sotilas pyöri telkkarissa, oli hyvä aloittaa pipareiden leipominen ja joulukorttien askartelu. Oikeastaan tuo kaksilahkeinen hoiti leipomisen ja minä taas sitten uppouduin noin viideksi tunniksi tekemään kortteja. 25 kpl tuli tänä vuonna tehtyä.Jossain välissä kerettiin vähän kokkailla oikeaa ruokaakin. Riisiä, currykastiketta ja paneroitua kanaa. Ja näön vuoksi vähän "salaattia". Tuli tosi hyvää, vaikka itse sanonkin. Harmi, etten ole aiemmin tajunnut kuinka hyvää ja helppoa paneroitu kana on. Ja tällä kertaa tein kastikkeen ihan alusta asti itse, enkä siis käyttänyt mitään valmista pussijauhetta. Varmasti tehdään uudestaankin.


Joulukorttien ja ruuan jälkeen tein vielä muutaman joulutortun.


Ja sitten sainkin touhukkaan päivän jälkeen istua sohvan nurkkaan uunituoreiden joulutorttujen ja glögin kanssa katsomaan Linnan juhlia. Ensi vuonna taas uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti