maanantai 12. helmikuuta 2018

Talvinen kranssi

Kirjoittelu on jäänyt taas vähemmälle, mutta jospa sitä yrittäisi tässä aktivoitua. Joulun jälkeen en ole kyllä juurikaan edes tehnyt mitään käsitöitä, mutta pari viikkoa sitten käsityökärpänen puri taas ja aloitin uuden työn. Nyt on muutenkin taas intoa suunnitella uusia juttuja.

Nyt, kun saatiin oikein kunnon talvi, on hyvä esitellä tämä talvinen kranssi, jonka tein äidille joululahjaksi.


Koko kranssin teko meinasi tössätä heti alkuun, koska ennen joulua oli todella haastavaa löytää valkoinen kranssipohja. Onneksi sellainen kuitenkin löytyi, koska ruskea pohja ei olisi sopinut tähän. Sitten pääsin myös metsäretkelle keräämään käpyjä ja jäkälää. Tällaiselle ötökkäkammoiselle oli aika kamalaa tuoda nuo kaikki sisälle kuivumaan, mutta siitäkin selvittiin eikä kämppään tullut mitään ötökkäinvaasiota.

Punatulkkujen tekoon löytyy netistä monia ohjeita, mutta idea on siis se, että punaisia, harmaita ja mustia langanpätkiä taitellaan ja solmitaan niin, että lopputuloksena on punatulkku. Sitten ei tarvitse kuin lisätä auringonkukka nokaksi.

Tämä taisi lopulta valmistua päivää ennen joulua. Pääsin ensimmäistä kertaa ikinä leikkimään kuumaliimapyssylläkin ja on se kyllä vaan todella kätevä. Vähän pitää varoa, ettei polta sormia, mutta tulkut, jäkälät ja kävyt sai todella helposti ja tukevasti liimattua. Tekomarjoissa oli lyhyet rautalangat, joilla ne sai kiinnitettyä.

Vähän olisi kai saanut olla enemmänkin täytettä, mutta niitähän voi sitten lisätä myöhemminkin.

Kranssi pääsi heti seinälle eli ilmeisesti se kelpasi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti