sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Leudomman sään pipo

Tämä valmistui jo varmaan kaksi vuotta sitten, mutta nyt sain vihdoin sen tännekin asti. Ajattelin siis tehdä tällaisen vähän kevyemmän pipon kevät- ja syyssäihin. Aina pitää olla joku mösä päässä ja talvipipot on aivan liian paksuja.




Lankana käytin Alize Superwashia, koska vaikka se on lähes kokonaan villaa niin se ei kutita. Ainakaan liian paljon. Kerässä oli lankaa jäljellä 56 grammaa ja tähän meni kaikki. Käytin 3,0 mm:n puikkoja.

Loin puikoille 162 s. Tein alkuun noin kolmen sentin (11 krs) resorin 1o, 1n -joustinneuleella. Sitten aloin tekemään kuviota ruutupiirroksen mukaan.


Kun pipoa oli tehtynä noin 21 cm, aloitin loppukavennukset:
1. kavennuskrs: *nosta 2 s neulomatta niin kuin neuloisit ne oikein yhteen, neulo 1 s oikein ja vedä nostetut s:t neulotun yli, neulo 3 oikein* = 108 s
2. kavennuskrs: neulo *1 o, nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli, 1 o* = 81 s
3. kavennuskrs: neulo *1 o, neulo 2 s oikein yhteen* = 54 s
4. kavennuskrs: neulo koko kerroksen ajan 2 s oikein yhteen = 27 s
Sitten langan katkaisu, langan vienti loppujen silmukoiden läpi ja päättely.



Pitsikuvio ei oikein pääse tässä oikeuksiinsa, mutta sen ansiosta pipo todella tuntuu vähän kevyemmältä kuin ns. umpinainen pipo. Vähän siitä tuli löysä, mutta en jaksanut alkaa enää purkamaankaan. Kyllä se päässä pysyy kuitenkin aivan hyvin. Ja on se ollut kyllä tosi kovassa käytössä. Voisi vaikka tehdä toisenkin jossain vaiheessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti