sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Neulottu kauluri

Tein isälle pari vuotta sitten neulotun kaulurin ja seuraavaksi oli aika tehdä äidille myös. Tosin sillä erolla, että tähän en alkanut askartelemaan vuorikangasta. Kuten kuvista huomaa, tämä valmistui jo viime talvena.




Neuloin tämän merinovillalangasta käyttäen 4,0 mm:n pyöröpuikkoja. Lankaa kului kaikkiaan 140 g. Tätä kauluria en tehnyt erillisistä osista vaan aloitin neulomaan kauluksesta alaspäin, jonka jälkeen tein ensin etukappaleen ja sitten takakappaleen. Loin 96 s pyöröpuikoille ja tein 2o, 2n -joustinneuletta 24 cm. Tämän jälkeen tein yhden kerroksen sileää ennen kuin jaoin nuo 96 silmukkaa kahdelle eri puikolle ja aloitin etukappaleen (takakappaleen silmukat jäävät odottamaan).

Lisäsin etukappaletta varten tasaisesti 32 s, jolloin puikolla oli yhteensä siis 80 s. Tein kappaleen niin, että molempiin reunoihin neuloin kolmen silmukan verran ainaoikeaa. Myöskin kappaleen lopussa neuloin kolme kerrosta ainaoikeaa kaikilla silmukoilla. Näin reunat eivät alkaneet rullautumaan aivan kauheasti. Etukappaleesta tuli 39 cm leveä ja 22 cm korkea.


Takakappaletta varten lisäsin tasaisesti 36 s, jolloin puikolla oli  yhteensä siis 84 s. Neuloin tämän samalla tavalla kuin etukappaleenkin. Valmiista kappaleesta tuli 40 cm leveä ja 16,5 cm korkea.


Kyllähän tämä noin sellaisenaan näyttää vähän vasemmalla kädellä tehdyltä, mutta onneksi se päällä näyttää paremmalta ja ajaa kuitenkin aivan asiansa. Käsittääkseni tämä oli jo käytössä viime talvena ja pikapuoliinhan tässä alkaa kelit olemaan taas sellaiset, että tämän saa kaivaa esille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti