tiistai 9. helmikuuta 2016

Laskiaispullat

Taitaa olla tasan vuosi siitä, kun olen viimeksi leiponut pullaa. Näin laskiaisen kunniaksi oli siis hyvä syy leipoa niitä. Aluksi tosin laiskotti sen verran, että meinasi jäädä tekemättä kokonaan.

Tein tällä kertaa vain pienen taikinan, ettei tarvitse seuraavaa kahta viikkoa syödä pelkkää pullaa. Tästä ohjeesta tuli 6 keskikokoista pullaa:
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 100 g sulatettua voita
  • n. 7 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
  • voiteluun kananmuna
  • päälle raesokeria
  • sisälle kermavaahtoa ja vadelma- tai mansikkahilloa
  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon (tai jos käytät kuivahiivaa niin kuin minä, maito saa olla hieman lämpimämpää). Lisää joukkoon vielä sokeri, suola, kardemumma ja osa vehnäjauhoista.
  2. Lisää sitten sulatettu voi ja tämän jälkeen vehnäjauhoja, kunnes taikina lähtee irti kulhon reunoista.
  3. Kohota taikinaa liinan alla 45 minuuttia.
  4. Pyörittele pullat pellille, voitele munalla ja ripottele raesokeria pullien päälle.
  5. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
  6. Leikkaa jäähtyneistä pullista lakki irti ja laita sisälle kermavaahtoa ja haluamaasi hilloa.

Itse kokeilin sekä mansikka- että vadelmahilloa ja pidän niistä molemmista kyllä yhtä paljon. Todella hyviä olivat pitkästä aikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti