Tein tällä kertaa vain pienen taikinan, ettei tarvitse seuraavaa kahta viikkoa syödä pelkkää pullaa. Tästä ohjeesta tuli 6 keskikokoista pullaa:
- 2,5 dl maitoa
- 1 ps kuivahiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 100 g sulatettua voita
- n. 7 dl vehnäjauhoja
- voiteluun kananmuna
- päälle raesokeria
- sisälle kermavaahtoa ja vadelma- tai mansikkahilloa
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon (tai jos käytät kuivahiivaa niin kuin minä, maito saa olla hieman lämpimämpää). Lisää joukkoon vielä sokeri, suola, kardemumma ja osa vehnäjauhoista.
- Lisää sitten sulatettu voi ja tämän jälkeen vehnäjauhoja, kunnes taikina lähtee irti kulhon reunoista.
- Kohota taikinaa liinan alla 45 minuuttia.
- Pyörittele pullat pellille, voitele munalla ja ripottele raesokeria pullien päälle.
- Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
- Leikkaa jäähtyneistä pullista lakki irti ja laita sisälle kermavaahtoa ja haluamaasi hilloa.
Itse kokeilin sekä mansikka- että vadelmahilloa ja pidän niistä molemmista kyllä yhtä paljon. Todella hyviä olivat pitkästä aikaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti