torstai 18. helmikuuta 2016

Valkosuklaapopsit

Tein viime viikonlopuksi vieraita varten valkosuklaapopseja. Ne olivat todella helppoja tehdä, koska ainesosia on vähän ja niihin ei tarvitse ollenkaan esimerkiksi uunia. Ja niistä saisi helposti tehtyä erilaisia variaatioita. Kaikki ainesosat voisi korvata jollain toisella, omaan makuun sopivalla.


Ohje on Hellapoliisin Suklaaherkkuja-kirjasta.
  • 1 pkt (350 g) Domino-keksejä
  • 100 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • n. 200 g valkosuklaata
  1. Murusta keksit hienoksi muruksi.
  2. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Pyöritä taikinasta pyöreitä palloja. Laita pallot hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen (jähmettyneet pallot on helpompi kuorruttaa).
  4. Sulata suklaa ja kuorruta jähmettyneet pallot suklaalla. Laita pallot leivinpaperin päälle.
  5. Kun suklaa on vähän jähmettynyt, nostele pallot tarjoiluvuokiin.
  6. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Itse tein vaan puolikkaan annoksen, josta tuli 10-15 palloa (riippuen tietysti minkä kokoisia palloja tekee).

Taas kaipasin tehosekoitinta. Keksit olisi niin paljon helpompi ja nopeampi hienontaa sillä. Mutta kyllä tuplapussi + kaulinkin on ihan toimiva yhdistelmä.Aluksi luulin, että jotain oli mennyt pieleen, koska tuorejuusto ei meinannut sekoittua keksimurujen joukkoon. Mutta kyllä siitä hyvän ja tasaisen taikinan sitten lopulta sai ja siitä oli helppo pyöritellä palloja.


Kirjan ohjeessa myöskin pyydetään vain "dippaamaan" palloja suklaaseen. Varsinaista dippausta varten tarvitsisi kyllä reippaasti enemmän suklaata ja juuri oikeanlaisen astian. Niinpä itse vain siveltelin suklaata pallojen päälle. Eihän siitä lopputuloksesta tullut yhtä sileä, mutta ei se makua haitannut.


Hyviä siis olivat ja voisin tehdä niitä joskus uudelleen. Tosiaan keksien ei tarvitse olla juuri Dominoja eikä suklaan tarvitse olla juuri valkosuklaata. Mielestäni myös tuon vaniljasokerin voi tässä yhdistelmässä jättää pois. Popsit olisivat tarpeeksi makeita ilman sitäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti