perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergin tortut

Teinpä ensimmäistä kertaa elämässäni itse Runebergin torttuja. En viitsinyt näitä varten ostaa sellaisia oikeita muotteja, joten tein nämä tavallisiin muffinssivuokiin. Netistä löytyi miljoona erilaista ohjetta, mutta kokeilin tällä kertaa tätä. En tosin laittanut karvasmanteliaromia, koska lähikaupassamme ei sitä ollut. Kostuttamiseen käytin rommia. Tämä oli myös hyvä tilaisuus kuluttaa loput piparkakut.


Ensi kerralla ehkä kokeilen sitä karvasmanteliaromia ja mahdollisesti enemmän piparkakkuja. Tällä kertaa niissä oli sen verran vaihtelua (oli kaikkia hattivateista joulukuusiin), ettei niistä yhteensä tullut ehkä tarpeeksi.

Ei niistä tullut kovinkaan nättejä eivätkä ne oikeastaan Runebergin tortuille maistu, mutta hyviä olivat silti. Tein nämä sunnuntaina ja kyllä, kaikki 12 kpl on jo syöty.

2 kommenttia:

  1. Hei! Hyvältä näyttää. Itse rrrakastan karvasmantelin aromia ja mielestäni tekevät torttuihin juuri "sen jutun" :) Pipareita mun ohjeeseen tuli 133g...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ehkä se oli sitten se aromi, joka jäi puuttumaan näistä. Ja tuo grammamäärä oli kiva tietää niin voi sitten ensi kerralla mitata vähän tarkemmin.

      Poista