keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Toukkapussit lahjoituksena TAYSiin

Lehdissä oli jo ennen vuodenvaihdetta paljon juttua toukkapusseista eli vauvojen villakapaloista, joita ihmiset tekivät lahjoittaakseen ne sairaaloihin. Päätinpä itsekin tehdä pari sellaista. Ne olivat mukavia ja helppoja tehdä, mutta pidemmän päälle vähän tylsiä. Siksi kolmas oli kauan kesken enkä saanut niitä valmiiksi kuin vasta vuodenvaihteen jälkeen.


Tein siis kolme erilaista. Ensimmäisenä tein vaaleanpuna-valkoisen pussin jollekin pienelle prinsessalle. Käytin tähän Novita Nalle -lankaa. Työssä on 92 silmukkaa, ja se on tehty 2o, 2n -joustinneuleella. Ensimmäinen (alin) raita on 20 krs ja loput 15 krs leveitä. Tähän tein vähän liian ison pääntien (30 s.) sekä liian pitkän hupun. Huppua neuloin tasona noin 18 cm, jonka jälkeen päättelin ja ompelin sauman kiinni. Helmaan laitoin valkoisen kiristysnarun. Lopuksi virkkasin huppuun vielä muutaman kerroksen valkoista pitsiä, jotta pääaukko ei olisi aivan niin valtava. Työstä tuli noin 52 cm korkea ja 13 cm leveä.

Seuraavaksi tein vähän tummemman ja kirjavamman pussin. On tummanvihreää, sinistä ja liilaa. Tässä käytin 7 Veljestä -lankaa. Työssä on 100 silmukkaa, ja se on tehty 2o, 2n -joustinneuleella. Kaikki raidat ovat 10 krs leveitä. Tässä pääntietä varten on päätelty 26 silmukkaa, ja huppu on neulottu tasona noin 16 cm korkeaksi. Tämän jälkeen hupun päättely ja sauman ompelu. Lopuksi vielä helmaan vihreä kiristysnaru. Tästä pussista tuli noin 50 cm korkea ja 15 cm leveä.
Viimeisenä tein omasta mielestäni kivoimman. Punaisella pohjalla tummanharmaita raitoja. Tässä käytin myöskin 7 Veljestä -lankaa. Työssä on 108 silmukkaa, ja se on tehty 2o, 2n -joustinneuleella. Alin punainen raita on 20 krs ja loput punaiset raidat ovat aina 8 krs leveitä. Harmaat raidat ovat vuorotellen 4 krs ja 8 krs leveitä. Pääntietä varten on päätelty 26 silmukkaa, ja huppu on neulottu tasona noin 15 cm korkeaksi. Tämän jälkeen tuttuun tapaan päättely, sauman ompelu sekä lopuksi kiristysnaru. Työstä tuli noin 58 cm korkea ja 15 cm leveä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti