lauantai 9. huhtikuuta 2016

Virkattu matto

Sitten, kun olen aikuinen, haluan lilan makuuhuoneen. En nyt siis aivan lattiasta kattoon, mutta melkein. Lattian osuutta aloittelinkin nyt. Virkkasin siis makuuhuoneeseen lilan maton trikookuteesta.


Selailin kuvia toisten tekemistä matoista ja päädyin lopulta hyvinkin suosittuun Lankavan Juhannusruusu-mattoon. Reunan tein tosin eri tavalla kuin ohjeessa. Lisäsin "sektoreihin" aina yhden pylvään joka toisella kierroksella niin kauan, kun ajattelin kudetta riittävän. Loppujen lopuksi jokaiseen sektoriin tuli yhdeksän pylvästä. Yhdeksän pylvään kierroksia tein kolme ennen reunusta. Reunukseksi tein neljä kierrosta kiinteitä silmukoita.


Kude on ostettu Tampereen Lankamaailmasta. Se oli ensimmäinen kerta, kun kävin siellä. En tiedä miten siinä menikin niin kauan, mutta viimeiseksi kerraksi se tuskin jäi.

Kudetta mattoon meni 2,15 kiloa eli kaikki, mitä tuli hankittuakin. Käytin 9 mm:n koukkua. Matosta tuli lopulta halkaisijaltaan noin metrin eli juuri sopiva.

5 kommenttia:

 1. Juhannusruusu on kyllä ihana! Mä tein myös ohjeesta poikkeavan ja noita sakaroita oli 3 enemmän. Tein ontelokuteesta ja meni yhteensä muistaakseni 6 kg! Lankamaailmassa tosin ainakin Helsingissä maksaa kude huomattavasti enemmän kuin lankavan sivuilta tilattuna, ensi kerralla tilaan sieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senpä takia trikookuteeseen päädyin, kun se on paljon halvempaa kuin ontelokuteet. Ontelokuteitten hintoihin en siis sen tarkemmin ole perehtynyt, joten hyvä tietää jos sitä joskus haluan käyttää.

   Poista
 2. Tosi kiva matto! Itsellänikin on juhannusruusu makuuhuoneessa, se on ollut todella tykätty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itse tykästyin tuohon "kuvioon" eikä jäänyt viimeiseksi kerraksi, kun hyödynnän sitä.

   Poista
 3. Tosi kiva matto! Itsellänikin on juhannusruusu makuuhuoneessa, se on ollut todella tykätty :)

  VastaaPoista