maanantai 18. heinäkuuta 2016

Virkattu pussukka vetoketjusta

Uusi työ on vienyt kaiken energian viime aikoina, joten blogi on jäänyt vähän vähemmälle. Materiaalia kyllä olisi, mutta kirjoitusintoa ei niinkään. Mutta nyt ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni.

Näin jo muutama kuukausi sitten ohjeen pussukalle, joka on virkattu suoraan vetoketjusta ja ajattelin sen olevan hirvittävän kätevää ja helppoa; ei tarvitse ommella vetoketjua jälkikäteen. Niinpä päätin tehdä sellaisen kaverille syntymäpäivälahjaksi.


Aloitus oli pahin, kun piti tunkea virkkuukoukku vetoketjun kankaasta läpi. Se oli hidasta ja koukkuhan siinä vähän vääntyi, mutta kun ensimmäinen kierros oli tehty, lähti loppu sujumaan oikein sutjakkaasti.

Alkuun käytin 1,5 mm:n koukkua. Se meni juuri ja juuri kankaasta läpi.Vetoketjun ylimääräiset päät taitoin, jotta päihin ei jäisi suurempaa reikää, ja niiden väliin tein 3 ketjusilmukka


Ensimmäisen kierroksen jälkeen tein seuraavat pari kerrosta 3,0 mm:n koukulla ja loput 3,5 mm:n koukulla. Lankana käytin Novita Nallen liukuvärjättyä, punaista lankaa.

Lopullisesta pussukasta tuli 13,5 cm korkea, 22 cm pitkä yläreunasta ja 24 cm alareunasta.
Ei tämä varmasti jää ainoaksi tällaiseksi pussukaksi, mutta sen aloitus vain vaatii vähän kärsivällisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti