perjantai 27. tammikuuta 2017

Jouluiset palmikkosäärystimet

Tein kaverilleni joululahjaksi kahdet säärystimet. Tässä ensimmäiset.

Puolivahingossa näihin säärystimiin valikoitui melko jouluiset värit. Laatikossa vain sattui olemaan paljon punaista lankaa ja tykkäsin tuosta väriyhdistelmästä. Mitään ohjetta en tälle etsinyt vaan suunnittelin omasta päästä. Ja hieman yllättäen näissä on palmikkoa!



Eli 4,0 mm:n puikoilla luodaan luonnonvalkoisella 7 Veljeksellä 14 s per puikko. Valkoisella tehdään resoriksi 2o, 2n -joustinneuletta 12 kerroksen verran. Sitten vaihdetaan punaiseen lankaan ja aletaan tekemään kuoviota ruutupiirroksen mukaan. Kuviossa vuorottelevat siis palmikot ja suorat "palkit".


Kun säärystin on 22 cm, tehdään 4 s:n kavennus (jokaisen puikon ensimmäisistä nurjista silmukoista) = 52 s. Kun säärystin on 25,5 cm, tehdään taas 4 s:n kavennus (jokaisen puikon toisista nurjista silmukoista) = 48 s. Alaresori alkaa, kun palmikoita on tehty 13. Huom! Viimeisen kiepautuskerroksen jälkeen tulee 3 krs (ei 4 krs) juuri ennen resoria. Alaresoria varten vaihdetaan taas valkoiseen lankaan ja tähän toiseenkin resoriin tulee 12 krs. Lopputulos on jalassa n. 30 cm.



Nämä menivät peräti jouluksi perille (Jenkkeihin asti!) ja kuulemma niistä tuli heti lempparisäärystimet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti