keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Virkatut tiskirätit vol. 1: Oma design

Aloin jo joskus syksyllä tehtailemaan virkattuja tiskirättejä (koska kaikki muutkin!) ja sama juttu jatkui jouluun asti. Tässä ensimmäisessä osassa esittelen kolmet joululahjaksi antamani tiskirätit, joihin keksin kuvion omasta päästä. Molemmat oranssi-ruskeat on tehty samalla tavalla ja tuossa sini-kultaisessa on vain pieni ero kahteen muuhun.
Aloitusketjuun virkataan 52 s. Ensimmäisella krs:lla virkataan 1 ks toiseen kjs:aan ja sitten 1 ks jokaiseen kjs:aan. Sen jälkeen vielä 1 krs niin, että virkataan 1 ks jokaiseen ks:aan. Sitten vaihdetaan väriä ja aletaan etenemään pylväillä. Ensin kolme pylvästä (jokainen omaan ks:aansa), sitten 1 kjs, sitten taas kolme pylvästä jne. koko krs loppuun. Ja tällä samalla tavalla tehdään kolme krs:ta. Huom, jokaisen kerroksen ensimmäinen pylväs on kolme kjs. Sitten vaihdetaan väriä ja tehdään 2 krs pelkillä kiinteillä silmukoilla. Näiden kahden kerroksen jälkeen tulee taas kolme kerrostas pylväitä jne. kunnes rätti on sen kokoinen kun haluaa. Ihan viimeisiä kiinteiden silmukoiden kerroksia tein kolme. Näin ala- ja yläreunoissa on vähän paksummat raidat kuin keskellä.

Tuo sini-kultainen eroaa siis siten, että jokaisten sinisten pylväskerrosten keskellä on ensin 1 krs kiinteitä silmukoita, sitten 1 krs pylväitä ja sitten vielä 1 krs kiinteitä silmukoita.

Lankana käytin Hjertegarnin Blend Bamboota, joka on siis 70 % bambua ja 30 % puuvillaa. Käytin 3,5 millin koukkua.
Kaikkien leveys on noin 23 cm. Korkeudet vähän vaihtelevat, mutta kaikki ovat kuitenkin suunnilleen neliöitä.

Näitä virkattuja tiskirättejä on tosi kiva tehdä ja ne valmistuvatkin tosi nopeasti. Bambulankoja löytyy ihanissa väreissä, joten keittiön ilmettä saa helpolla vähän muutettua. Ja näissä tiskiräteissä on mukana vielä se ekologinen puoli, että niitä voi käyttää uudestaan ja uudestaan, koska ne voi pestä normaalin pyykin mukana 40 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti