torstai 17. syyskuuta 2015

Ei-aivan-perinteiset lusikkaleivät

Teinpä tässä päivänä yhtenä lusikkaleipiä. Taisi olla kaiken kaikkiaan kolmas kerta, kun leivoin niitä. Ulkonäkö ei edelleenkään hivele silmiä, mutta maku on hyvä. Tosin mitä muuta voi odotaakaan, kun ne periaatteessa koostuvat vain voista ja sokerista. Kuulin tutkimuksesta, jonka mukaan kaupoissa neiten myyviä keksejä ovat juuri ne, joissa puolet on voita ja puolet sokeria. Enpä ihmettele yhtään.

Näiden lusikkaleipien kohdalla luovutin sokerilla koristelun suhteen. Aikaisemmilla kerroilla kierittelin niitä sokerissa, mutta sokeri rapisi aina pois, kun niitä alkoi syödä. Niinpä päätin tehdä "siistimmän" version tällä kertaa ja välttää sokerin leviämisen joka paikkaan. Makeita niistä silti tuli!

Käytin seuraavaa ohjetta:
  • 200 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria (käytän tosin mieluummin vaniljasokeria, jos sitä vain löytyy kaapista)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • marmeladia
  1.  Sulata rasva kattilassa. Lisää se kulhoon sokerin sekaan. Anna jäähtyä hieman. Sekoita.
  2. Sekoita muut aineet keskenään ja kaada voin ja sokerin joukkoon.
  3. Painele taikinaa teelusikkaan ja vedä siitä pellille leivinpaperin päälle.
  4. Paista noin 15 minuuttia 175 asteessa. Pikkuleipiä kannattaa pitää silmällä, sillä reunat palavat melko herkästi.
  5. Ota kaksi vähän jäähtynyttä pikkuleipää, levitä toiseen haluamaasi marmeladia ja yhdistä ne. Itse käytin näissä vadelmamarmeladia. Myös mansikkamarmeladi maistuu hyvältä. Lopuksi ne tulisi vielä kieritellä sokerissa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti