maanantai 21. syyskuuta 2015

Härkäruukkua ja pannaria

Viikonloppuna tuli tehtyä hieman outoa ruokaa verrattuna siihen, mitä tässä taloudessa yleensä tehdään. Pakkasessa oli pitkään ollut paketti karjalanpaistilihoja. Varsinaista karjalanpaistia en halunnut niistä tehdä, mutta en keksinyt mitä muutakaan niistä voisi loihtia. Internetin ihmeellisestä maailmasta löysin kuitenkin ohjeen härkäruukkuun, johon voi naudanpaistin sijaan käyttää myös karjalanpaistilihaa. Pataan laitoin:
  • puoli kiloa lihaa
  • 3 punaista suippopaprikaa
  • 3 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä (lihat, paprikat ja sipulit paistinpannun kautta pataan)
  • 2 lihaliemikuutiota
  • koskenlaskijaa (alkuperäisessa ohjeessa käytettiin Mustapekkaa, mutta sitähän ei enää valmisteta)
  • tomaattia (myös tomaattipyre toimii)
  • vettä niin, että kaikki melkein peittyy
Annoin padan olla uunissa noin kaksi tuntia. Vähän ennen kuin otin padan lopullisesti ulos, lisäsin purkin ruokakermaa ja suurustetta. Söimme härkäruukun riisin kanssa ja oli todella hyvää!



Jälkiruoka olikin sitten tavallisempaa. Nimittäin pannaria. Löysin ohjeen maailman parhaalle pannukakulle:
  • 8 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g sulatettua voita
Paistoin pannaria 200 asteessa noin 35 minuuttia. Siihen totta kai vielä mansikkahilloa ja kermavaahtoa päälle.



  Täytyy jopa itse todeta, että oli yhdelle päivälle melko onnistuneet kokkailut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti