perjantai 25. syyskuuta 2015

Sukkia, sukkia

Olen kerrankin ajoissa joululahjojen suhteen. Tein nämä sukat Jenkeissä asuvalle ystävälleni. Nyt vaan toivon sinnekin sellaista talvea, että näille olisi käyttöä.

Siitä on vierähtänyt jokunen vuosi, kun olen viimeksi villasukia kutonut. Muistan ongelmana aina olleen, että nilkkoihin tulee helposti pari isoa reikää puikkojen väleihin. Tällä kertaa ei onneksi tullut ja sukista tuli aivan siistit. Tein nuo siniset ensimmäisenä ja ne ovatkin aivan perussukat. Tein parit resorit tuomaan pientä ekstraa.


Toisiin sukkiin rohkeninkin sitten jo kokeilla ensimmäistä kertaa ikinä kirjoneuletta. Alkuperäisenä suunnitelmana oli tehdä ruudut kolmen silmukan levyisiksi ja korkuisiksi, mutta pari kerrosta niin tehtyäni totesin, että varsi kiristyy todella pahasti. Niinpä vaihdoin kuvion kahden silmukan levyiseksi ja korkuiseksi.


Varsi kiristyy edelleen vähän, mutta ei ollenkaan niin pahasti. Ja kyllä se sen verran venyy, että se jalkaan menee hyvin. Olen kuitenkin lopputulokseen tyytyväinen ja kehtaan lähettää ne eteenpäin.


Ja kirjoneulettakin uskallan varmasti kokeilla uudestaan. Ehkäpä myös joitain haastavampiakin kuvioita. Täytyy vain opetella löysäämään lankaa tarpeeksi ja pitämään langat järjestyksessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti