lauantai 30. tammikuuta 2016

Pehmoinen virkattu Totoro

Ensimmäinen pehmoleluni (virkattu nalle) oli lopputuloksesta päätellen vasta harjoittelua. Tosin sen jälkeen poikaystäväni antoikin jo seuraavan projektin: hänelle saisi tehdä vaikkapa jonkun avaruuspupun tai vastaavan kummajaisen. Edellisestä tuotoksesta lannistuneena en sitten kuitenkaan aivan heti lähtenyt tekemään toista pehmolelua.

Mutta sitten eräänä päivänä (hieman ennen joulua) silmiini osui virkattu Totoro-pehmolelu. Sellainenhan oli sitten pakko tehdä joululahjaksi! Olemme molemmat isoja Totoro-faneja, joten ei olisi sopivampaa ideaa voinut löytyä. Ohje löytyy khadin lankalabyrintti -blogista.


Kun virkkaustekniikkaa vähän muutti, oli lopputuloskin aivan erilainen. Ja tähän sain tehdä silmät oikeilla napeilla. Ei tarvinut lähteä niitä kirjomaan. Osien kiinnittämisessäkin oikein skarppasin, että ne menivät suunnilleen oikeisiin kohtiin.

Käytin neljää eri 7 Veljestä -lankaa. Harmaata meni tietysti kaikista eniten (noin 150g), koska sillä virkataan korvat, vartalo, kädet, häntä ja kirjailut mahaan. Luonnonvalkoista kului noin 40g, ja sillä virkataan pyöreä mahalaikku. Mustaa ja valkoista kului hyvin vähän. Mustalla kirjaillaan suu, viikset ja nenä. Valkoisella virkataan vain pienet ympyrät silmien taustaksi. Mutta ylipäätään lankaa kului huomattavasti enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Onneksi noita lankoja saa aina lisää. Täytevanuakin kului reippaasti, koska etenkin vartalon tulee olla todella jämäkkä.

Kaiken kaikkiaan Totoro oli helppo ja hauska tehdä. Olen lopputulokseen todella tyytyväinen ja lisää pehmoleluja on todennäköisesti luvassa vielä joskus tulevaisuudessa.

2 kommenttia:

  1. Ihana! Minäkin olen vuosia sitten virkannut totoron, mutta ei siitä tullut läheskään noin ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Yllätyin kyllä itsekin, kun sain tuon aikaan :D

      Poista